Achtergrond ERP Society

Achtergrond

Achtergrond ERP Society

ERP Society is ontstaan vanuit de behoefte van ERP Company om voor haar projecten via een “eigen platform” dagelijks in contact te staan met Freelance Professionals die kennis en ervaring hebben in Business Strategy of IT/ERP Management. ERP Society wil méér bieden dan alleen opdrachten voor Freelancers en vooral niet geassocieerd worden met detachering. De meerwaarde die vanuit het platform wordt geboden maakt duidelijk dat ERP Society haar Freelance Professionals niet domweg plaatst maar vanaf het moment van intake tot exit volledig meeneemt in de realisatie van de opdracht. Wij respecteren dat je als Freelancer je eigen vrijheid in keuzes wilt behouden, en tegelijkertijd kunnen we je toch verbinden aan een ‘club van gelijkgestemden’ die in elke vrije vorm kunnen samenwerken, kennisdelen, netwerken, afstemmen en socializen.

ERP Society meent dat haar platform uitermate geschikt is voor Freelance Professionals die een “win-win” situatie nastreven. Je kunt als Freelancer niet alleen makkelijk aan werk komen maar, juist door de kracht van kennis te bundelen in de samenwerking met andere Freelancers wordt het platform een waardevol “kennisreservoir” waardoor zowel ERP Society als Freelance Professionals kunnen groeien naar nóg meer interessante en uitdagende projecten. ERP Society blijft investeren in de meerwaarde van haar platform zodat we langdurige relaties opbouwen met onze Freelance professionals. Als we de loyaliteit van onze Freelance Professionals weten te behouden zullen we nooit “nee” verkopen maar altijd de vraag een paar stappen voorblijven. Als we kunnen delen, kunnen we ook vermenigvuldigen!

  • 2019. De eerste schets

    In 2019 is de eerste schets ontstaan om vanuit een andere gedachte ERP implementaties aan te vliegen. In onze overtuiging dat bedrijven niet vanuit een ERP oplossing, maar wel vanuit een Business Strategie tot de juiste ERP-selectie komen, zagen we de noodzaak om -in aanvulling op ERP Partners - professionals aan te bieden. Om al deze Freelance Professionals te kunnen verenigen was een platform nodig die niet alleen werk kon bieden maar vooral meerwaarde zou kunnen creëren voor alle partijen.

  • 2020. Uitwerking concept ERP Company en ERP Society

    In 2020 is deze schets meer in detail uitgewerkt naar een 1e concept voor een hybride onderneming met verschillende business streams. Het hybride model maakt het mogelijk te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en op specialisme te centeren. Uitgangspunt is dat ERP Company strategisch advies en projectinitiatie levert en ERP Society vanuit haar platform haar beste Freelance Professional levert met specifieke kennis voor de specifieke vraagstukken op het project. Naar onze mening zouden bedrijven met deze aanpak hun risico's bij ERP keuzes kunnen minimaliseren en faalkosten voorkomen.

  • 2021. Lancering ERP Company & ERP Society

    Op 1 maart 2021 zijn ERP Company & ERP Society officieel opgericht waarna direct is begonnen met de invulling van de business streams en het opbouwen van naamsbekendheid door het uitdragen van onze ambities en enthousiasme. Inmiddels zijn ERP Recruitment en ERP Academy toegevoegd, zodat we op meerdere wijze invulling kunnen geven aan de vraag en daarnaast de borging van kennis naar de toekomst hebben gezekerd. Vrijwel direct na de lancering hebben we opdrachten gekregen en hebben tientallen Freelancers zich spontaan aangemeld. We zien elke maand wéér een groei, dat sterkt ons in het doorzettingsvermogen! Naast de overtuiging dat ERP Company voor bedrijven een nieuwe weg heeft gecreëerd naar ERP, zijn we de bedrijven, freelancers en partners dankbaar voor het vertrouwen dat we vanaf het begin hebben gekregen. Deze "early adaptors" hebben hun nek uitgestoken om ons op weg te helpen waarvoor heel veel dank ! Roel van Balen & Jan van Doorn - Managing Partners